Pages

Friday, 5 April 2013

Study while listening music

Asslamualaikum readers semua...zaty baru jer habis buat homework..homework bukan main banyak cikgu bagi... Haih! tapi zaty baru siap satu jer...hehehe tu pun kira siap la jgk...walaupun sikit, asalkan buat. OK! tgk tajuk atas 'Study while listening music' . Korang ada xtabiat buruk macam zaty? Zaty ni kalau nk taw, setiap kali buat homework mesti kena dengar music. Zaty pun x taw la naper...tapi bagi zaty zaty dengar music tu sbb korang paham2 je lah...homework tu kan boring jadi kena la tambah mood kita ni nk buat homework dgn dgr music. Tapi itu sama sekali x baik...Bagi korang yang ada tabiat buruk mcm zaty ni...jgn malu2 jgn segan2, kita GENG!. Btw, teacher zaty cakap ia x lah buruk sangat. Cuma ia boleh mengganggu konsentrasi anda. Tapi setengah orang plak, dia boleh... x kira la dia dengar music apa pun, apa yang dia buat tu masuk. Masuk tu masuk jugak, tapi x taw la berapa peratus ilmu yg masuk daraipada org yg x der bad habit mcm zaty ni :P.

 ^
 |
 |
 |
benda ni wajib ada atas meja study

DON'TS
WASTE TIME
Avoid listening to music, making telephone calls, and spending long hours watching television. Instead use your time to go through your notes or discuss in a group. 

Sumber: Buku teks English Form 3 

Ehemmm...nk tanya sikit bleh? dlm kenyataan kt atas ni, ada x sesape yg ada bad habit mcm ni...Mesti ada kan???? baik mengaku cepat...ok korang, entry hari x la panjang sangat, zaty post ni pun just nk share ngan korang...remember 'Sharing is caring'... sebelum tu jemput la like fanpage zaty KLIK SINI

1 comment:

  1. Salam.

    Myra singgah blog ni sambil jemput join bloglist saya. *wink

    Tq. :)

    ReplyDelete