Pages

Wednesday, 26 December 2012

Picture Troll Face













Hai readers!!! Di malam yang sejuk, tenang lagi sunyi ini (sunyi la sangat) zaty ingin kongsi gambar2 lawak. Alaaa..sape x kenal troll face kan? Sebenarnye..ni bukan la zaty punye, just amik org punyer :P (dasar pencuri!!). Silakan...intai2 yer..

                                       
(klik pic untuk tumbesaran)

(klik pic untuk tumbesaran)


(klik pic untuk tumbesaran)


(klik pic untuk tumbesaran)


(klik pic untuk tumbesaran)

(klik pic untuk tumbesaran)


Hahahaha...
bagi korang yang mana paling lawak???
bagi zaty yang kura2 tu...
aduyaiiii..
ok ahhh...that's all for today (amboih..speaking nampak)
Gudnite >_^

Wednesday, 12 December 2012

Help ME!!!

Assalamualaikum readers....relaks jer...arghhh!!! relaks la sangat...dh banyak kali cuba x jadi2 jgk! BENGANGNNYER!!!! Ada x sesape kt sini yang sudi tolong ajar zaty yg dlm kesusahan buat menu tab dkt blog. Pleazzzzzz...

BUAH CEMPEDAK DI LUAR PAGAR,
AMBIL GALAH TOLONG JOLOKKAN,
SAYA BUDAK BARU BELAJAR,
KALAU SUDI TOLONG AJARKAN.

 cam ni la...

Tolong...ada sesape sudi tolong ajar zaty buat bende ni...tapi dengan tutorial dashboard yg berwajah baru

Monday, 10 December 2012

Cuti yang panjang

Urghhh...bosannyer (-_-). Lama2 duk kt rumah boleh hilang sabar jgk dibuatnyer. Pejam celik pejam celik asyik mengadap benda sama jer...bila sekolah rasa nk cuti plak. But, inilah masanyer untuk zaty lepak sepuas-puasnyer sbb tahun dpn dh x leh dh. Haaaa...jgn harap la taun dpn bleh buat mcm ni. Boleh rendah result jadinye. Btw..zaty dgr tahun depan zaty naik kelas. Yes! ALHAMDULILLAH... finally. Dah naik bosan aku duduk kelas kedua tu... dh lah perangai budak lelaki mcm benda yang ada kt hutan tu. Erggghhh.. naik meluat aku dibuatnya. Back to point... tadi zaty ckp zaty bosan kn duk kt rmh..tapi nsb baik hari tu dh holiday...hilang bosan dalam seminggu. Best jgk pergi holiday tahun ni sbb zaty pegi dgn sepupu sepapak zaty yg tinggal kt KL. Kitorang pergi Melaka...pergi mandi dekat Melaka Wonderland. Errrmmm...cakap psl mandi bagi zaty la maybe Gambang lebih best drpd Melaka Wonderland. Ye laaaa tempat dia x der la bsr sgt berbanding dgn Gambang. Pastu, kitorang pergi Genting Hingland...yang ruginya kitorang x leh main..just budak kecik je bleh main...sepupu zaty yg sebaya ngan zaty semua x der can nk main sbb tiket outdoor dia mahal sangat...n ada kt sana pun mcm ada kt Hong Kong. Banyak gile org cina...dh la casino pun banyak. Haiii... ok la korang...kite break kt sini aje ye...Bai bai!!!

Wednesday, 21 November 2012

Segmen Doodle Princess by Aisyahazirah

Hey...hari ni zaty nk join segmen.sebenarnye zaty x taw pun tetnag segmen ni...disebabkan kawan zaty dh tag zaty so zaty joinlah...entry dia pun menarik and tertarik taw? bila bkak je blog dia habis semua bergoyang sampaikan pening kepala zaty tgk...by the way..blog dia chumel. so korang pun jemput la join ye..korang pun bleh pilih doodle princess yg dia buat.


Nama: Nur Izzaty 
No. doodle:  7
Tarikh lahir: 8 September 1998
Asal: Kelantan

tagging:

Tuesday, 20 November 2012

Senarai Peserta Segmen

Senarai peserta
  1. http://cokeandsundae-sg.blogspot.com/2012/11/segmen-selamat-berkenalan-by-zaty-bakri.html
  2. http://izzam4eva.blogspot.com/2012/11/segmen-selamat-berkenalan-by-zaty-bakri.html
  3. http://rahasiabelogaku.blogspot.com/2012/11/segment-time-segmen-selamat-berkenalan.html
  4. http://hanyadihatiku.blogspot.com/2012/11/segmen-selamat-berkenalan-by-zaty-bakri.html
  5. http://www.aimisyahirah.com/2012/11/segmen-selamat-berkenalan-by-zaty-bakri.html
  6. http://ibuafinaazfar.blogspot.com/2012/11/segmen-selamat-berkenalan-by-zaty-bakri.html
  7. http://nurain-syahirah.blogspot.com/2012/11/segmen-selamat-berkenalan-by-zaty-bakri.html
  8. http://hananhadila.blogspot.com/2012/11/segmen-selamat-berkenalan-by-zaty-bakri.html
  9. http://www.erazfadli.com/2012/11/segmen-selamat-berkenalan-by-zaty-bakri.html
  10. http://bulatitucomell.blogspot.com/2012/11/segmen-selamat-berkenalan-by-zaty-bakri.html
  11. http://zamani84.blogspot.com/2012/11/segmen-selamat-berkenalan-by-zaty-bakri.html
  12. http://belladsecret.blogspot.com/2012/11/segmen-selamat-berkenalan-by-zaty-bakri.html
  13. http://greennyworldland.blogspot.com/2012/11/segmen-selamat-berkenalan-by-zaty-bakri.html
  14.  http://ainpunyeceritalah.blogspot.com/2012/11/segmen-selamat-berkenalan-by-zaty-bakri.html
  15. http://nurinafarhana.blogspot.com/2012/11/segmen-selamat-berkenalan-by-zati-bakri.html
  16. http://pinkuntukaku.blogspot.com/2012/11/segmen-selamat-berkenalan-by-zaty-bakri.html
  17. http://anisfarain.blogspot.com/2012/11/segmen-selamat-berkenalan-by-zaty-bakri.html

Sunday, 18 November 2012

SEGMEN: SELAMAT BERKENALAN BY ZATY BAKRI


Hai readers semua...haaa...hari ni zaty dok sorang2 kt rumah so boring la katakan. Untuk mengisi masa lapang dengan perkara yang berfaedah, zaty buat segmen (faedah la sangat). Ini first segmen zaty, sebenarnya zaty bkn nyer pandai sangat nk buat segmen ni tapi zaty try jgk nk buat. Sorry la klau banner x cantik. Apa yang zaty harapkan adalah, zaty x harap sangat dpt banyak joining, kalau banyak pun x per jgk!. So zaty hrp korang bleh join la yeee...

Syarat-syarat

  1. Korang kena follow blog zaty dulu...SINI (wajib)
  2. Korang kena jugak like fan page zaty...SINI (wajib)
  3. Buat satu entry yang bertajuk "SEGMEN: SELAMAT BERKENALAN BY ZATY BAKRI"
  4. Tampal banner yang kat atas tu
  5. Tag 1 orang rakan dan pastikan dia tahu
  6. Post link entry tu dekat kotak komen
p/s: Segmen ni x der hadiah, just nk cari ramai kawan/ follower

UPDATE:
  1. Segmen ini akan tamat setelah jumlah peserta dalam lingkungan 20 orang.
  2. Kalau korang nk tambah follower jom blogwalking kt sini   --->BLOGWALKING<---




Decorate Blog

Fuhhhh...siap jugak akhirnya...dh bape jam zaty buat. First, zaty nk ucap time kasih to Kak Lyssa coz credit freebiss untuk zaty buat header and thanks to Gratisan Musik sebab sediakan lag yang banyak untuk zaty pilih. Walaupun lagu JB ni tahun lepas punya, btw zaty x kisah asalkan ada llagu sudah. So, malam ni zaty x nak post banyak sangat sbb hari pun dh malam. Abah zaty pun dh berleter dh sbb srh zaty off laptop. Zaty pun ikut je la...mata pun dah mengantuk jugak ni. Bye olls!...sweet dream <3

End Year Giveaway by Fatin Alyaa


Jom join GA kawan zaty nk???
nak laa...
nak k? Kalau nk tkn banner tu

tag:

Saturday, 17 November 2012

"Contest Blog Cun Melecun by Ika and Ayu"


Hai... hari ni zaty nk join contest baru. Nama contest ni contest blog cun melecun. Haaa....ckp pasal cun melecun ni...mmg dh confirm yg zaty x kan menang punyer... ye..la...cun sangat ke blog aku ni? Kalau x menang pun x per...sokay...just redha je..sbb contest sebelum ni pun x pernah menang, cuma sekali jer menang (berlagak la konon) org lain dh menang byk kali dh :(..don't worry be happy. So kalau korang nk menang atau dinobatkan sebagai blog cun melecun, korang join la contest ni...tkn SINI klau nk join

tag:
saya   tag   awak

Saturday, 3 November 2012

FiNaL eXaMmMm

Assalamualaikum...hai readers! 4 dis afternoon, zaty nk kongsi serba sedikit ngan korang pasal final exam zaty. Sebenarnya, bila cakap psl exam mesti ada persiapan kn? tapi zaty ni x taw la... kadang2 rajin kadang2 ...korang paham2 je la...sikap tu mesti ada dlm diri setiap orang. Tapi 4 final exam ni, insyaallah...zaty akan buat yg terbaik wok! Sbb next year, zaty akan amik PMR..so bila dh jadi candidates PMR tu maknanyer kene banyak membaca la nampaknya... dh x der dh masa nk mengadap laptop lg dah...Btw, untuk hari ni zaty akan study subject BI n PI ... kalau hari khamis ari tu subject BM n SEJ. Cakap psl sejarah ni...perghhh...subject ni la bagi zaty paling susah!!! Tapi abah zaty ckp nk senang mcm mana kalau nk hafal tu malas...ye la nama pun sejarah mesti kena hafal...n...siapa yang rajin nk hafal???!!! Okeyh la korang..zaty rasa zaty kene pen off dulu (cewah! dapat perkataan baru...untuk exam BI esok la ni). Kalau zaty ada masa zaty akan post lagi. BYE!

B4 you go....you want this???


or this???


lu pikirlah sendiri!
(sebenarnya tuju dekat tuan empunya badan)




Thursday, 25 October 2012

'Segmen: Follow Sampai Meletup!'



Zaty nk LOMO!!!
harap2 menang...
tapi x kut...
klau korang rasa ada chance nk menang jom join!
klik SINI

Sunday, 21 October 2012

SEGMEN:FOLLOW..FOLLOW..FOLLOW..BY NURULFHMT..

Hai blogger sume...sesape yang singgah kt blog zaty ni persilakanlah untuk join segmen ni...seperti yang tuan empunya segmen ni tulis, join segmen ni dapat la kita mengeratkan hubungan silaturrahim sesama blogger, dpt menambah follower di blog korang and so on.... (heheeh...malas nk menaip panjang)


sila klik SINI klaw2 korang berminat

tag:

Friday, 21 September 2012

My Befday Celebration

Assalamualaikum sumee....hari ni zaty ada time nk tulis something...so, untuk time ni zaty nk kongsi ngan korang psal cite zaty masa sambut befday zaty kt KFC ari tu...sebenarnya...citenye banyak tapi zaty mls nk taip so zaty just tunjuk gambar jer...ok?

hehehe..yg pakai tudung hitam tu la saya...
yg kt tepi tu, classmate saya..dia ni dlm sume gmbr dia mesti ada

this is my befday cake...
nampak jer oreo..tapi dlm blueberry
*my favourite*

haaaa....ini plak ape eh?
inilah befday present yg zaty dpt dr bff zaty
nama dia Farain, law korang nk taw spnjag zaty sambut befday zaty, zaty x pernah terima hadiah
yg cantik, cute lagi gebu camni
zaty rasa bertuah sangat
Thanks a lot Farain ...
sayang awk ketat2

kalau korang nk taw besok befday Farain
n besok kitorang dh janji ngan kwn2 lain nk sambut befday dia at the same place.

Ok lah korang...sebenarnya byk lagi gmbr yg zaty amik tapi mls nk upload
sbb nk kena tunggu tu pun dh lama

BYE2!!! >_^

Monday, 17 September 2012

SEGMEN : BLOGWALKING SAMBIL FOLLOW 1 MALAYSIA

Hey peps!! dh lama zaty x update blog...sebenarnya byk cite yg zaty nk kongsi ngan korang tapi masa x mengizinkan *x mengizinkanlah sangat*...buat masa ni zaty just boleh join segmen jer...itupun dh kira update jgk la kn?boleh la..boleh la...
Fatin....sy kurang taw pasal followers sy asal dr mana...sy just taw followers sy ada asal dr Kelantan, Selangor, and so on...itu jer
Followers skang : 91 org

Jom tingkatkan followers sampai lebam

 Jumlah followers : 87 org

klik banner law nk join ;)

Wednesday, 15 August 2012

Tarikh Lahir Giveaway by Fateyn Marcello


Detail
Nama : Nur Izzaty Bt Bakri
Umur : 14 Tahun
Tarikh Lahir : 8 September 1998
Tinggal di : Pasir Puteh, Kelantan

tag:

Saturday, 4 August 2012

'PMR CANDIDATES 2013 2ND GIVEAWAY BY SYAKIRAH'

 
Hey! nampaknya zaty join GA plak ari ni. Tapi bukannya senang untuk buat zaty join GA ni, sbb biasanya zaty just join SEGMEN jer...tapi x per...ari ni zaty join GA ni pun sbb ia ada kaitan dgn zaty sbb tahun depan zaty akan amik PMR so zaty join la GA ni...mana taw kut2 menang hehehe....
 law kowang nk amik PMR tahun depan jemput2 lah join yer...please KLIK SINI
  tag:

Thursday, 2 August 2012

//A Friend In Need Is A Friend Indeed//

First, bagi salam dulu...assalamualaikum. Second, nk mengeluh...hhrrrmmm...ops! sebenarnye x baik mengeluh. Tapi terpaksa. So, straight to the point. Zaty post ni bukan ape, cuma nk kongsi satu cite. Amboi, mcm pantun plak bunyinye...hehehe. Ok3...being serious. Sebenarnye, zaty nk kongsi cite pasal kawan zaty ni. Zaty kesian sangat kat dia, yelah dulu baik2 jer dgn pakwe dia tu, skrg dh  jd (X)...Pada mulanyer...zaty pn kureng paham dgn masalah dorang. Tapi punyalah cari punyalah baca barulah paham...My friend...you are the best! sy tgk walaupun awak ada masalah tapi sy x nampak awk mcm ada masalah.I mean, you're very strong. Awk x campur masalah private awk dgn pembelajaran.Sy taw, sampai skang masalah awak dgn 'dia' msh belum settle, so sy harap awk kuat. Kalau awk x kuat, sy percaya awk ada ramai kawan yg bleh awak chur heart (sowy law slh eja) perasaan awk. Last skali, zaty tujukan post ni kepada tuan empunya cerita yang zaty maksudkan...she is..(drum roll plezzz) hehehe...Anis Fatihah. We're always beside youuu...

she's beautiful right?
so plezzz...jgn sakitkan hati dia lagi >_^

Thursday, 26 July 2012

Gila Gadget

Arghhhhh.....sekarang zaty dah mula gilakan gadget!!!!Banyak sangat benda yang zaty nk...kalau lah zaty bleh beli semuanya....semua yang zaty nk. Hari tu pun sampai mimpi pasal blackberry. Lebih2 lagi bila ada orang cakap yang tahun depan bleh bawak handphonepegi sekolah...lagilah x leh sabar. Zaty pun ada baca dalam paper dia tulis handphone n gadget bleh bawak...maksudnyer ipad, tablet, laptop apa semuanyer bleh bawak ker? Zaty pun kurang pasti tapi yang penting zaty selalu cakap ngan abah zaty yang kalau tahun dpn zaty dp 9A or 8A time PMR zaty suruh abah zaty belikan zaty iphone. Boleh ke x zaty pun x taw. Abah zaty cakap mahal. Zaty pun tahu tapi bila dah janji kenalah bagi kannnnn... K lah korang...sebelum zaty akhiri cite zaty ni zaty nk kongsi gambar ngan korang sikit...gambar gadget yang zaty gilakan tu



tgk...cool kn?


 

Segmen : Jom Blogwalking Di Bulan Ramadhan

Jom join ramai2....
*nk join klik banner*

Friday, 13 July 2012

Segmen Ayu : Saya Blogger Dari ....

Untuk ke sekian kalinya, setiap kali bukak blog mesti kena join segmen kan? So ari ni zaty join segmen dari blog Ayu. Saya blogger dari....Kelantan Darul Naim. Saya tinggal di Pasir Puteh.
tagging:
nk join KLIK SINI

Monday, 9 July 2012

Segment: I Love My Blog!

 
I LOVE MY BLOG....becoze blog ni ialah sebahagian drpd diary zaty sbb tu lah zaty cayang cgt kt blog zaty ni...
Dulu...zaty bkannyer pandai sgt bab2 menghias blog ni tapi skang fwenz zaty selalu tolong ajar zaty cara nk hias blog. Sampai lah skang, zaty dh pandai guna blogskin. Zaty jgk cayang dkt follower zaty yg setia tu....thanks jgk to my fwenz sbb tolong ajar zaty caner nk join segment. Law x...sampai skang follower zaty x bertambah-tambah...AND that's why I LOVE MY BLOG!!! ( Oh My English!)

#sorry...coz pendek jer essay ni

Thursday, 5 July 2012

Segmen: Saya nak Join Dalam Bloglist Ain!!!

Fever....

Ermmm...uhuk2! hacemmm!!!...urgh....hidung aku tersubat. Hari ni adalah hari yang malang buat aku. Sebenarnya, x de la malang sangat....tapi nasib baik x pengsan je tadi. Dah la panas...tapi bagi orang demam mcm aku ni...org panas, aku sejuk. Dh la masa rehat tadi x sempat nk mkn, sbb tgh kalut dgn pembetangan BM. Then, lps rehat plak, kena buat kerja kayu untuk KH. Punyalah susah, katako! Hampir bengkak jari aku dibuatnyer...tapi bkn hampir mmg dh bengkak pun...dh la kena tu tempat yang sama...Aduyai...Lps jer abis masa KH, tibalah masanyer untuk aku n kengkawang sekelasku jadi burung. Sebenarnya, kitorang kena buat pembetangan pasal sajak burung2 pagi. So, cikgu kitorang ni suruh la berlakon jadi burung...bdk kelas aku tadi punyalah kecoh sbb nk siapkan prop untuk pembetangan tu. Tapi yg aku nk cite, Nsb baik time masa BM tu duduk dlm makmal komputer, jadi adalah air cond yg jadi penyelamat aku daripada pengsan or penat. Sebenarnya, ari ni aku x pose, tapi aku nk pose...tapi klau ditakdirkan aku pose ari ni apelah akan jadi ngan aku agaknyer yer...tulah org ckp...Tentu ada hikmah di sebalik kejadian yang berlaku...Last, walaupun malam ni bkn nisfu syaaban, tapi aku hrp x terlambat untuk aku mintak maaf dr hujung rambut ke hujung kakin kpd kowang klau ada aku buat silap dengan sengaja atau x sengaja...BYE! >_^

Saturday, 30 June 2012

Segmen Bloglist Julai by Ieka Farhana

klik banner kalau nk join...

Angkara Button 'Follow'

Kesianyer kt zaty....ni semua sbb button follow tu lah. Hisy..x psl2 follower zaty sama jer setiap kali zaty bkak. Padahal, orang comment dkt segmen berlambak tapi followernyer x der...Pernah skali, zaty menebal muka untuk pegi dkt blog yg org komen dkt segmen zaty join. Zaty ckp "bleh tlg follow semula x...sbb ari tu button follow x jadi". Tgk2, kakak tu dh follow tapi masih tiada kesannyer...Akhirnya zaty buat keputusan untuk cari sendiri tutorial dkt google. And finally, dpt jgk ltk kotak follower yg lama. Thanks to orang yg buat tutorial tu....

Thursday, 21 June 2012

At kenduri my uncle n pantai...

Hye oullss...ari ni zaty nk kongsi skt ngan korang. Ada laa gambar2 time kenduri uncle zaty ari tu. Sebenarnye...kenduri ni masa awl bulan June lagi tapi zaty lupa nk post so ari ni baru sempat...
ENJOY!!!
say cheessss...

ni cousin zaty, nama dia Anis Sofiya dia pun ada blog jgk, law sudi follo lah dia

ni pun cousin zaty jgk...tapi dia ni kerek(berlagak) sikit. Dia kata semua benda dia tahu. Sbb tu la zaty ckp dia ni berlagak, berlagak tahu.

ini plak sape eh? hahaha...of course la tu zaty n sebelah kanan tu my sister. Dia pun ada blog taw 

Habis gmbar pasal kenduri. Skang, zaty nk kongsi, bukan cite KONGSI. Zaty nk kongsi gmbr, time zaty pegi pantai ngan cousins.
hahaha...piece no war >_^
pipi tembam ttp nmpk!

dh bosan buat gaya piece, buat la gaya thumbs up plak.
Tapi tu x mcm thumbs up pun...sbb senget


hehehe....dh alang2 pegi pantai mesti la ada tulis nama2 org kan tapi kebanyakannyer tulis nama awek la pakwe la...tapi zaty x main la semua tu, zaty just tulis nama zaty n band yg zaty minat ONE DIRECTION!!!

#ok lah korang, setakat ni jer yg zaty dpt kongsi ngan korang. Hope you enjoy!
jumpa di lain post