Pages

Sunday, 20 January 2013

Gara2 Tugasku

Assalamualaikum...ha! hari skolah pun sempat jgk mengadap laptop. Sebenarnya, bknnyer ape dh kebetulan laptop ada dpn mata , siap on intenet plak tu. Apalagi, rezeki depan mata kata org, ambik je la. Straight 2 the point. Pagi tadi masa pegi skolah. Pegi skolah? Alaaaa...zaty kn org Kelantan so zaty skolah hari ni. Ok. One more time. Masa zaty pegi skolah, hari ni kan hari ahad so ada perhimpunan. Zaty ni, kena lah menjalankan tugas. Maklumlah...pengawas skolah la katakan (perasan!). So zaty kena la panggil bdk2 lain pegi perhimpunan dan kebetulan minggu ni zaty kena jaga bdk form 3. Tapi nsb baik jgk sbb zaty pun form 3 so sng keje sikit. Cuma yang susah nye bila kena panggil bdk2 keluar drpd kls and kelas tu adalah bekas kelas zaty dulu. So, malu la saya (gediknya!). Tapi, zaty kuatkan semangat jugak dn tahan malu. Zaty pun apalagi, masuk je and terus cakap "wei! tubik(keluar) belako(semua) gi perhimpunan". Yg geramnye bdk2 laki kls tu ejek plak. Ni yang x tahan ni. Zaty pun balas plak "tubik la!!!". Baru dorang dgr. Maybe mula2 dorang ada sound trouble sbb tu org ckp skali dia x phm.

Masa kt kantin plak, wah buang tabiat ke aku malam ni cite panjang2. Alaaa..korang x kisah kn? saja nk kongsi cite. Ok. Masa kt kntin plak, kebetulan masa tu zaty ngan kwn zaty tgh beratur nk beli makanan. Beratur la sangat!. Datang plak bdk2 laki yng ada sound trouble tu pegi beli kt situ jgk. HuH ! dorang pun, bila nampak zaty terus ejek mcm tadi. Nasib baik x kuat, dh la tempat terbuka. Geram sangat masa tu tapi lawak pun ada. Ye la, tapi kejadian ni mmg btl2 bagi zaty kekuatan (cewah!). Sbb, kejadian ni memberi zaty keberanian supaya x malu lagi. Opps! sorry bkn x malu, kurang malu. Hehehe! Ok la korang...sampai sini jer..BYE! >_^

5 comments:

  1. gud luck Zaty jlankan tugas..jd pengawas yg baik ek..:)

    ReplyDelete
  2. hari yang melucukan.. HAHAHAH!!!!!

    ReplyDelete
  3. nanti perkara yang kita tak suka la yang paling kita rindu taw.....

    ReplyDelete